luni, 18 august 2014

Solicitari electorale



SOLICITARI ELECTORALE
In atentia presedintilor de federatii sindicale, sindicate, asociatii, uniuni, fundatii din CNSC

Doamnelor si domnilor,

Dupa cum stiti, dezamagiti de oferta partidelor politice in ceea ce priveste candidatii la prezidentiale si, mai ales, de promisiunile, de fiecare data neonorate ale acestora, mai multe asociatii din cadrul CNSC sprijina propunerea Forumului Civic de a sustine candidatura independentului Ioan Ghise, cel alaturi de care multi dintre noi am fost in cadrul “plimbarilor de la Cotroceni” in toamna lui 2012.

Am primit, astazi, o noua cerere din partea Alternativei Nationale, alianta electorala deschisa partidelor mici si formatiunilor Societatii Civile din care fac parte si asociatii membre CNSC, de a strange semnaturi pentru sustinerea candidaturii d-lui. Teodor Melescanu.

Alternativa Nationala isi argumenteaza initiativa astfel:
·         Dl. Teodor Melescanu corespunde, prin pregatire, prestanta si prestatii, modelului de presedinte pentru Romania, imaginat atat de Societatea Civila, cat si de aliatii din NATO;
·         Prin varsta, dl. Teodor Melescanu are si experienta necesara si lipsa ambitiei de eternizare in functie, urmand a fi un presedinte de tranzitie spre normalitate. Domnia sa va pune capat disfunctiei din cadrul Executivului format din Guvern si presedinte, propunandu-si reducerea mandatului prezidential, din nou, la patru ani si organizarea de alegeri parlamentare si prezidentiale, concomitent, in 2016;
·         Politic, dl. Teodor Melescanu urmaza ca, in plan legislativ, sa restabileasca autoritatea Parlamentului si independenta Justitiei iar, in plan economico-social si national, sa-si asume ca program Contractul Social, semnat de liderii USL, cu noi, la 14 iulie 2012, dar ramas neonorat;
·         In situatia in care, parte a Societatii Civile, Alternativa Nationala va strange cele 200.000 de semnaturi necesare, dl. Teodor Melescanu va accepta propunerea de a candida in conditiile de mai sus, ca reprezentant al acesteia.

Alternativa Nationala ne trimite tabelul anexat, cu rugamintea ca cei interesati sa inceapa strangerea de semnaturi urmand ca, in functie de acestea, sa-si poata manifesta optiunea la sfarsitul lunii septembrie, de aderare la Alternativa Nationala, care ramane deschisa. Dupa cum deschisa ramane si lista candidatilor la prezidentiale. Este aproape cert ca aceasta se va definitiva in perioada 3-6 septembrie a.c.

In ceea ce ne priveste, noi am transmis d-lui premier Victor Ponta solicitarea ca cerintele minimale ale SCMD si ale aliatilor nostri, promise a fi rezolvate pana la 9 noiembrie 2012, sa fie rezolvate macar acum, pana la sfarsitul lunii septembrie a.c. In caz contrar, vom organiza pichetarea, pe termen nelimitat, cu incepere de la 1 octombrie, a sediului central al PSD. Pentru ca hit-ul celebrei Dalida – “Parole, parole” nu mai este de actualitate!

Va adresez rugamintea de a va exprima optiunile! In conditiile in care toata lumea viseaza o schimbare majora, reiese, tot mai clar, ca aceasta nu poate veni decat de jos, printr-o initiativa a Societatii Civile care sa sustina principii generale si oameni aflati in slujba acestora, nu ambitii si interese personale sau de grup.

Cu stima,

Presedintele SCMD,

Col.(r) dr. Mircea Dogaru