miercuri, 12 februarie 2014


MUSCA PE TAVAN
- CONTINUARE LA “LISTA NATIONALA” –

In atentia “stupid people”

Urmarind serialul “Suleyman”, am avut un cosmar, visand azi-noapte ca eram o musca pe tavanul cabinetului de lucru al Marelui Vizir Ibrahim. La care intra cu un aer serios Bali-bey, spunandu-i:

      ”Stapane, e mare razmerita printre raiale.
      Dar ce se intampla?
      Pai, toti aia care te-au sprijinit pe tine, pana acum, impotriva Padisahului si a lui Hurrem Udresi Sultan, se agita. Ca nu te-ai tinut de promisiuni, decat partial color si, ca si daca vrei sa-i imbarligi din nou, la electorale, nu prea inteleg cum, pentru ca noi mergem cu PC-isti si cu UNPR-istii pe o lista, iar Mustafa–bey, cu liberalii lui, pe alta. Si ei n-au cum sa fie cu curu’ in doua luntri. Ca au mai fost pe cale sa se inece, de cateva ori, din cauza asta. Cica, vor sa faca o “Lista Nationala” cu oameni de-ai lor, de-ai raialelor si sa cheme la vot toate breslele si cinurile, pe care noi contam ca vor sta acasa. Adica in loc de 4 milioane de slugi care ne vor permite sa impartim caimacul intre noi – Padisah si Mustafa – vor veni vreo 8 si s-ar putea sa iasa mare dracie.
      Cine-i capul?
      Pai, ca de obicei, akingiii, adica rezervistii pe care-i chemam la lupta din cand in cand.
      Si ce vor astia?
      Pai vor ca in martie sa fie promulgate “Legea pensiilor militare de stat”, “Legea rezervistului” si “Legea statut a cadrelor militare”.
      Pai, atunci sa scoatem legile in luna martie, ca bulucbasii lor sa ramana fara autoritate, iar akingiii, chiar daca vin la vot, sa voteze, de bucurie, cu noi.
      Da, dar ramane problema celorlalti, a raialelor care-i sustin pe akingii.
      Bun, si astia ce mai vor?
      Pai, vor “Legea 951/2013” pentru grefieri, piloti, diplomati, fosti membri si fosti functionari ai Sfatului, luarea in calcul al “cosului zilnic” pentru ceilalti pensionari, printr-o noua lege mai dreapta, deblocarea “Legii recunostintei” pentru insurgenti, aplicarea hotararilor judecatoresti definitive si irevocabile al Marelui Muftiu pentru profesori, Reforma in Medresele, in Justitie, in toate structurile armate ale ortalei, in sanatate, iar bogatiile pamanturilor noastre sa nu mai fie date venetienilor si genovezilor, ci sa fie exploatate de minerii nostri, pentru noi si in intresul nostru.
      Pai, sa se faca tot in martie si vom avea, alaturi de noi, in campania din aprilie - mai si in alegeri intreg “stupid people.”

Si abia pleca batranul, atat de simplu, dupa vorba, dupa port, din camera, ca eu, Marea Musca Verde, de bucurie, am zburat pe fereastra si am luat glodurile drumurilor tarii la rand, planand deasupra tuturor balegilor (ca atat au mai lasat strainii, tarii noastre), in cautarea roiurilor de muste, stragandu-le cu bucurie: “Veniti mustelor la “Lista Nationala”, ca asta este sansa sa ne obtinem drepturile si sa salvam tara! Prin ei sau prin noi insine”!

Dar, cand m-am intors la palat, sa ma interesez ce se mai intampla, am aflat, cu groaza, ca Hurrem Udresi Sultan a tras sforile si Padisahul i-ar fi luat gatul Marelui Vizir Ibrahim! Allah sa ne pazeasca, fiindca tot Padisahul trage sforile pentru Hurrem Udresi si o sa ne vaneze, de acum incolo, pe noi toti si pe viziri si pe ortale si pe ulemale si pe noi raialele, ca pe niste muste ce suntem!”

Si, de groaza, m-am trezit! Am facut temenele precum musulmanii, apoi cruci crestinesti si m-am rugat Dumnezeului nostru, al tuturor, sa-l lumineze pe Marele Vizir Ibrahim si sa-i dea viata lunga!

Col.(r) dr. Mircea DOGARU,

Presedintele SCMD