vineri, 22 februarie 2013

Penalul Gabriel Oprea si penibilii lui sustinatori


Reamintim tuturor cetatenilor neatinsi de Alzheimer ca, in toamna anului 2010, declaratia domnului Ponta fata de frauda comisa in Parlament prin promovarea de catre Roberta Anastase a asa zisei Legi a sistemului unitar de pensii a fost urmatoarea: "A doua zi dupa ce vom veni la putere vom abroga aceasta lege".

Astazi se chinuie toti basistii de presa si liderii asociatiilor probasiste ale rezervistilor sa declare legea minunata si pe Oprea sa-l transforme intr-un fel de gladiator care ar fi luptat pentru binele militarilor. Vinovata ar fi doar aritmetica.
In realitate Legea 263/2010 nu este opera PDL-ului si a lui Basescu, ci a numitului Marian Sarbu care a fost dat afara din PSD cu tot cu ea si din cauza ei. Ramas fara "coledzi", acesta a intemeiat ilegal, un partid zis al "generalilor", alaturi de alti traseisti, intre care Miki Spaga, generalii, Izmana, Şpiţ, Fruntas si Colonelul Sacosa, strecurandu-i si lui Basescu ideea ca prin transformarea noastra din pensionari militari in asistati social (Art. 6, al. 5 al Legii) se vor realiza economii de cel putin 42 milioane euro pe an. Legea care a nemultumit toate categoriile de pensionari a declansat 6 luni de scandal in Parlament, o motiune simpla impotriva numitului Oprea si o motiune de cenzura impotriva Guvernului Boc. Un reprezentant al SCMD a fost cel care l-a obligat, in Parlament, pe Gabriel Oprea sa declare ca asa zisele pensii militare vor scadea cu sume intre 18 si 69%. La scandalul provocat de noi si de opozitia de atunci, Legea a fost retrasa in iunie 2010 la Comisia pentru munca a Camerei Deputatilor. In locul ei, Guvernul, adica numitii Boc si Oprea, au emis prin asumare de raspundere, un rezumat numit Legea 119/2010 care a desfiintat toate legile speciale de pensionare. Reamintim ca in toata aceasta perioada doar SCMD a luptat in justitie si in strada, alaturi de pensionarii civili, impotriva celor doua legi, fiind supusi, ca "nesimtiti", unui atac mediatic fara precedent din partea oamenilor lui Boc si Oprea, in frunte cu trambita numita Tiberiu Fratila. La 28 sept. 2010, Curtea de Apel Cluj a decis ca retroactiva operatiunea de "Recalculare" aberanta din din punct de vedere al principiilor de drept, legislatiei europene si Constitutiei Romaniei, inceteaza executoriu. Domnii Oprea, Blaga, apoi Igas si George Maior, trebuiau sa puna pixurile jos. dar n-au facut-o, mintind o tara intreaga ca decizia impotriva HG 735/2010, care bloca ambele legi, n-ar fi "erga omnes" ci doar pentru 7 persoane (in realitate si cele 7 persoane au fost supuse ilegal recalcularii). Au continuat pe sest operatiunea devenita ilegala, fiind convinsi ca vor castiga recursul la ICCJ. Rezultatul a constat in emiterea, pe 27 decembrie 2010, a deciziilor ilegale, nule de drept, care i-au distrus pe absolut toti rezervistii, indiferent de provenienta. Executand ilegal o actiune sistata de Curtea de Apel, dl. Oprea a devenit penal alaturi de camarazii sai de potlogarie. La 7 ianuarie 2011, avocatul SCMD a castigat recursul la ICCJ, "Recalcularea" fiind definitiv inmormantata in Istorie. SCMD a organizat mitinguri si marsuri in toata tara pe 24 ian. 2011, numai la Bucuresti scotand in strada 15.000 de participanti. Sub amenintarea SCMD si sub impactul deciziei ICCJ, veniturile militarilor rezervisti, ajunse de la 1 ian. 2011 "ajutoare sociale lunare", au revenit la cuantumul din dec. 2010, pentru intreg anul 2011, dar ilegal, fara acte justificative.
Ca sa scape de penal, domnii Boc si Oprea, au emis in martie 2011, OUG 1/2011 care a avut ca obiectiv legitimarea, prin operatiunea numita "Revizuire" a ceva ce nu mai exista: deciziile de recalculare, nule de drept. Ulterior, penali pana la capat, domnii Boc si Oprea au declansat si operatiunea numita "Regularizare", stopata abia de USL in 2012. Fiind obligati sa ne dea banii inapoi in 2011, numitii si-au pregatit terenul pentru lovirea noastra retroactiv din ian. 2012, prin operatia de "Revizuire". La peste 50% din fostii militari si politisti, urmau sa le scada veniturile, ceea ce s-a si intamplat. La jumatate din ceilalti, urmau sa le ramana, pe alta baza de calcul,  identice, ceea ce este o aberatie matematica. In fine, la circa 25% urmau sa le creasca monstruos, pe doua criterii:

  1. Tintit, adica la "baietii nostri" cei care prin UNPR au sustinut regimul.
  2. Aleatoriu, ici colo, dupa o idee atribuita lui Basescu, mai ales la cei foarte in varsta si vaduvi, sau la subofiteri de marina si aviatie, pe motiv ca acolo, multitudinea de activitati invocate va incurca lucrurile.

Practic insa, in an electoral, dintr-o asa zisa economie de 42 milioane euro pe an au reusit sa dea statului o gaura de aproape 1 miliard de euro. In toata aceasta perioada, dovedindu-se penal, dl. Oprea a continuat sa ne furnizeze probe, publicand pe site-ul ministerului aberanta lista a pensiilor care urmau sa creasca de la 1 ian. 2012 si care, in fapt, au scazut. Va reamintesc, domnilor, ca trompeta domniei sale, Tiberiu Fratila, avansat contraamiral pentru "credincioasa slujba", a mintit public si in ceea ce ma priveste pe mine si pe dl. Valeriu Pricina ca ne vor creste veniturile cu 8.5 milioane cand, in realitate, au scazut exact cu aceeasi suma.
Intelegem ca astazi se incearca scoaterea la vopsea a numitului Gabriel Oprea, dar nu se poate,  pentru ca Legea i-a apartinut, el a fost ordonatorul principal de credite, el este semnatarul probelor pe care le avem pentru justitie (deciziile de recalculare nule de drept), el a fost cel care ne-a mintit oficial pe site-ul MApN. El este in spatele minciunilor folosite si astazi ca au scazut doar veniturile celor cu vechime incompleta (in realitate toti suntem declarati iesiti la limita de varsta si au fost facute tandari si veniturile celor cu 46 de ani de armata, inclusiv cu 3 ani de front si 7 de prizonierat, trecuti la conditii normale), ca cei discriminati suntem doar 6000, 7000, 20.000, 27.000, etc. cand, de fapt, suntem majoritatea. dar bazele de date au fost distruse pentru a a se ascunde potlogariile sub pres, asa cum distruse au fost si dosarele noastre de contestatii (24.000 au fost descoperite ca nedeschise si date la topit in urma cu 3 saptamani. In graba plecarii Oprea a uitat sa repete ordinul de distrugere).
In aceasta situatie, ii rog pe toti oamenii neatinsi de Alzheimer din Romania, sa nu dea curs isteriilor de tip comunist, imprecatiilor si insultelor lansate de asistatul social mason si agramat  Mihai Iliescu, cel care a pornit atacul la baioneta impotriva dl. Dobritoiu, care a lansat proiectul legii redevenirii noastre statutare in pozitia de pensionari ai statului, conform Pilonului II din legislatia europeana si racordarii noastre, din nou, la veniturile activilor si la drepturile rezervistilor din toate structurile identice ale tarilor mambre NATO. Ca pe mine ma insulta, este liber sa o faca, dar nu voi permite nimanui sa scape nepedepsit pentru insulta adusa celor care descopera potlogariile "hotilor care striga hotii", nu voi permite nimanui sa scape nepedepsit daca ii insulta pe dl. General Dobritoiu si pe d-nii ministri Mircea Dusa si Radu Stroe. In rest, numitul Mihai Iliescu este liber sa organizeze cate sedinte PCR doreste, cu si fara participarea unor utecisti sau pionieri nostalgici. Exista o dreptate imanenta si nicaieri nu scrie ca numai noi, cei napastuiti, trebuie sa parasim "pe cale naturala sistemul", cate  "250 pe luna" asa cum au hotarat d-nii Boc si Oprea! Si vom avea grija sa plateasca Oprea si Igas, nu acarii Paun!
PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU