luni, 28 ianuarie 2013

Place, nu place … existam!


Completari la emisiunea “Sinteza zilei” din 27.01.2013

Excelenta emisiunea d-lui Mihai Gadea din seara zilei de 27.01.2013. Daca mai aveam un dubiu, aceasta emisiune ca si altele si o serie de articole aparute in presa scrisa, ne-au edificat: Occidentul si, in special, partenerul nostru strategic au dat liber la vanatoarea de … Basescu! Nimeni nu-l mai sustine si este limpede ca nu-si va duce mandatul pana la capat. Si el si principalii complici vor plati pana la urma, mizeriile pe care le-au facut tuturor categoriilor socio-profesionale si haosul in care au aruncat tara.
La emisiune au participat sau au fost pomenite persoane care prin gesturile lor singulare au atras atentia opiniei publice interne si internationale, impulsionand lupta impotriva regimului catastrofal basist. Ca nu cumva insa sa se creeze falsa impresie ca poporul roman este o masa amorfa, rezistenta desfasurandu-se de catre persoane izolate si o abstracta ‘Piata Universitatii’, simtim nevoia, pentru a da incredere tuturor, sa facem urmatoarele precizari.
Amintita in emisiune, d-na Cristiana Anghel este membra de onoare a Filialei 1 SCMD Craiova, participand la toate actiunile noastre, organizate fie numai cu membrii sindicatului, fie cu toti partenerii din CNSC, al carui membru fondator si este, de altfel, din 7 octombrie 2011.
Lt. ® Alexandru Gheorghe a fost protejat de membrii SCMD in Piata Universitatii, la fiecare aparitie a sa, incepand cu prima. Este sprijinit (ca si colegii domniei sale, dealtfel), pe toate caile de SCMD, care s-a implicat in redeschiderea cazului domniei sale in fata d-nilor ministri Corneliu Dobritoiu si Mircea Dusa.
Col. (r) Teofil de la Constanta a fost ridicat de la o actiune a SCMD, coordonata de dl. Col. (r) Remus Macovei, vicepresedinte al SCMD. Atunci, SCMD a organizat actiuni de acelasi tip in toata tara. Dealtfel, toate manifestarile de strada din 2011 pana 14 iulie 2012 au fost initiate de SCMD cu sprijinul partenerilor sai din CNSC. Iar daca “Piata Universitatii” a fost un element spontan, constanta si rezistenta in fata provocarilor le-au sustinut cele doua falange care au pus umarul la rasturnarea regimului Basescu, SCMD si organizatiile sau sindicatele revolutionarilor, in frunte cu BNR , SNR, ACIURO, LNRD 89, etc.
In ceea ce priveste pe dl. Cpt. (r) la data gestului, astazi Col. (r) Petre Morjan, este de la inceput membru al SCMD, cu tot sprijinul si cu toate drepturile din partea acestuia.
Avem si alte cazuri, care nu au fost popularizate la vremea respectiva, pentru ca nedreapta insulta adusa rezervistilor si calcarea in bocanci a vietii lor de fosti pensionari, actualmente asistati social, a facut ca SCMD sa devina un ferment al societatii civile romanesti, careia i-a pus la dispozitie intreaga capacitate organizatorica si de actiune specifica militarilor in lupta pentru reinstaurarea democratiei constitutionale in Romania.
Cazurile izolate au aparut, asadar, pe fondul unei revolte constante impotriva regimului Basescu, sustinuta in strada, in media, in Parlament si in Tribunale, de forte coerente: rezervistii, revolutionarii, ceferistii, grefierii, pensionarii civili, functionarii publici, profesorii, lucratorii din sanatate, etc. Adica acele forte care, grupate in CNSC, au sprijinit USL-ul decisiv in alegerile locale, generale si la Referendum si care, astazi, inca asteapta, dreptatea promisa.
Iar daca eminentului journalist Mihai Gadea ii plac (si este firesc sa fie asa, prin natura meseriei) gesturile individuale eroice, il rugam si pe domnia sa sa faca un asemenea gest, scotand SCMD-ul de pe “lista de asteptare”, macar la Antena 3, lista unde a fost aruncat in media, inca din martie 2012, ca urmare a schimbarii macazului de catre unul din principalii calai ai regimului Basescu (excelent portretizat de dl. Col. (r) Petre Morjan) Gabriel Oprea si pastrat in baza intelegerilor secrete incheiate ulterior, cu insusi Basescu, Kelemen Hunor si Blaga. Astazi insa, cand acest armistitiu contra naturii pare a fi luat sfarsit si vanatoarea la basisti pare a fi fost permisa, SCMD isi va pune din nou, la dispozitie, Antenei 3 si nu numai, datele si specialistii pe care ii are in cadrul noului si, speram, ultimului mare efort al aliatilor nostri politici, de readucere a Romaniei pe calea normalitatii.